Frequently Asked Questions

Hier vindt u de antwoorden op de belangrijkste vragen

Reserveren bij West Bay

Het maken van een reservering is mogelijk via onze website, per mail of per telefoon. Bij een rechtstreekse reservatie garanderen wij de beste prijs en de beste annulatie voorwaarden. 

Bij het maken van een reservatie, vragen we telkens een kredietkaart ter garantie. Indien u niet beschikt over een kredietkaart, kunt u ook per overschrijving betalen op het moment van reserveren. Eens we de betaling ontvangen hebben, kunnen we de reservering bevestigen. Zonder geldige betaling kunnen we de reservatie jammer genoeg niet behouden.

Indien u geen reservatiebevestiging ontvangen heeft, kunt u gerust de receptie contacteren per telefoon of per mail.

Rechtstreekse reservatie

De annuleringsvoorwaarden variëren afhankelijk van het tarief dat u heeft gekozen.
Alle informatie over de annuleringsvoorwaarden kunt u terugvinden op uw reservatiebevestiging.

Via een ander kanaal zoals Booking.com of Expedia

Als u niet rechtstreeks geboekt hebt, dan kunnen wijzigingen of annuleringen enkel doorgegeven worden via het kanaal waarlangs u boekte. Aan deze reserveringen kunnen we zelf geen wijzigingen aanbrengen.

Als u voor een groep wenst te reserveren, dan kan dit gerust per mail. Indien de groep meer dan 10 kamers nodig heeft, dan wordt uw reservering door onze salesafdeling behandeld.

De groepsvoorwaarden kunnen verschillen, van groep tot groep. Deze worden onderling afgesproken, met de salesafdeling, die de groepsreserveringen behandelt.

Praktische vragen over het hotel

Honden zijn toegelaten in elk kamertype, mits supplement van € 16,50 per nacht. Enkel in onze ontbijtzaal zijn honden niet toegelaten.

Bij reservatie of bij aankomst kan er gerust een babybedje gereserveerd worden. Hiervoor wordt een toeslag van €13,5 per nacht gevraagd. 

Handdoeken en hotelservice zijn niet automatisch inbegrepen in uw reservatie. Indien u hier gebruik van wenst te maken, kunt u dit gerust vooraf reserveren. Een handdoekenpakket komt op €4 per persoon, hotelservice komt op €10 per persoon en per nacht.

U kunt inchecken vanaf 15u.
U kunt uitchecken tot 10u30.

Na check-out kunt u uw bagage afgeven aan de receptie en ophalen op het gewenste uu.

Indien u een late check-out wenst, dan kan dit tot 13u, mits een supplement van €20.

Het hotel is perfect te bereiken zonder trappen. Elke kamer is bereikbaar met de lift. In het hotel zijn er verschillende kamers met aangepast toilet en badkamer. Ook de algemene delen zijn perfect bereikbaar met een rolstoel.  

Voor speciale gelegenheden kunnen er bloemen, een fles Cava of een fles Champagne besteld worden. Dit kunt u gerust vooraf bestellen, zodat dit bij aankomst, op de kamer kan worden gezet. Enkele dagen voor aankomst, krijgt u ook een automatische mail om deze zaken te bestellen.

In de lounge is er een bar aanwezig. Deze is enkel open tijdens de openingsuren van de receptie. Een restaurant is er niet aanwezig. Wij voorzien een lijst met de leukste restaurantjes in de omgeving.

Het ontbijt is optioneel en kan bij reservatie geboekt worden:

0-3 jaar: gratis
4-12 jaar: 13,50 euro
Vanaf 13 jaar: 20 euro

Het ontbijt gaat door in de ontbijtruimte. 

Faciliteiten - Locatie - Bereikbaarheid

Met de auto

  • Neem op de E40 de afrit Middelkerke
  • Rij tot Middelkerke-Bad, sla linksaf naar Westendelaan N318 tot in Westende-Dorp. Rechts afslaan Essex Scottishlaan.
  • Aan de linkerkant, ziet u de Vakantiestraat en West Bay Hotel.

Met het openbaar vervoer

  • Trein: u kunt reizen tot in Oostende of tot in De Panne. Vervolgens neem je de tram richting Westende.
  • Tram: U kunt afstappen bij de halte 'Westende Sint-Laureins'

Naast het hotel kunt u een parkingplaats gebruiken voor 10€ per nacht. De parking is 24u/24u toegankelijk. We vragen u om de parking, op dag van check-out vóór 12u te verlaten.

Er is ruim voldoende parking voorzien. Indien er uitzonderlijk toch geen plaats zou zijn, dan kunt gratis parkeren, in de straten rondom het hotel.

Op onze parking zijn er geen elektrische laadpunten aanwezig. Op 10 minuten wandelafstand, van het hotel, is er een elektrisch laadpunt. (Hofstraat 28 Westende)

Naast het hotel bevindt er zich een afgesloten fietsenstalling. De sleutel kan telkens opgehaald worden aan de receptie. Er is een mogelijkheid voorzien om uw fietsen te poetsen. Er is geen laadpunt voor fietsen. In de nabije omgeving zijn er tal van fiets -en mountainbikeroutes.

In 2021 werd een nieuw natuurzwembad gebouwd. Het zwembad is uniek in Vlaanderen met zijn lengte van 34 meter. Het zwembad is open van 15 juni tot 15 september. Kinderen onder 12 jaar zijn enkel toegelaten in bijzijn van een volwassene. West bay is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

Voor evenementen in Westende en Middelkerke kunt u de website van Middelkerke raadplegen. Op onze Activiteiten-pagina kunt u ook heel wat inspiratie opdoen.